Online tanfolyam - INDUL!

Mi lenne, ha a kerted egy darabka természet lenne? Ha úgy alakítanád ki, hogy ne kelljen növényvédelemmel, tápanyagutánpótlással foglalkoznod? Ha nyüzsögne benne az élet, és te is bőven szüretelhetnél belőle? Egy permakultúrás kert pont ilyen! Neked is lehet permakultúrás kerted, akkor is, ha csak egy erkélyed van.

Hogy hozd létre ezt kis helyen? Gyere, megmutatjuk! Január 31-én kezdünk!

Ilyen is van néha...

Sajnos a zöldségeket nem csak mi szeretjük. Jó lenne, ha azért maradna belőle, anélkül, hogy vegyszerhez kellene nyúlni. Növényvédelemre is számtalan ötletünk van: tippek, növénytársítások, bio ötletek a blogban (Főoldal > Blog), és igen hasznos termékek a webáruházban. Tapasztalatunk szerint a bio módszerek pont annyira hatékonyak, mint a vegyszerek. Ha használjuk őket, jó eséllyel megússzuk a komolyabb károkat.

A blog számos más témát is felölel: növényekről, termékekről, hírekről, könyvekről szóló cikkek között böngészhetsz.

Mindig van mit vetni...

... bár mostanság főleg a tervezgetésé a terep. Érdemes azért végigböngészni a magokat, mert egyrészt lehet találni vetnivalót, másrészt ki lehet fogni akciós vetőmagokat a következő szezonra. Súgok: most épp a "Paradicsom, paprika, chili" kategória magjaira érdemes ránézni.

Jó válogatást kívánunk!

Palántázz egyszerűen, tisztán

Neked sincs rendes helyed palántanevelésre? Nem szereted, ha minden csupa föld lesz, amikor nekivágsz? Esetleg bele sem fogsz, mert nincs kedved a macerához? 

Mit szólnál, ha azt mondanám, lehet ezt egyszerűen, kényelmesen, tisztán? Nézz be a "Palántaneveléshez ajánljuk" kategóriába, hátha találsz olyan palántanevelőt, amelyik a kedvedre való. Ha úgy gondolod, nincs elég helyed, akkor nézd meg az ablakpárkányra méretezett hajtatóházakat: garantáltan elférnek bármelyik lakásban.

Zöldfűszerek mindenek felett

Télen, nyáron, kertben, teraszon, de még egy ablakban is vígan elvannak. Sokan nem bánják a szárazságot sem. Ha magunk neveljük őket, nem fognak kipusztulni, mint a szupermarketes társaik, és műtrágyát sem fognak tartalmazni. Nézz körül a 'Fűszernövények' kategóriában!

A szlogen az admin felületen szerkeszthető!

Bio-búza mag

Elérhetőség: raktáron 
Szállítás: 3 munkanap
Kategória: Bio-magok csíráztatásra
Súlya: 50.00 g
Áfa: 27 % (benne van az árban)
1 tasak: 50 g
Termelő: Budapesti Kertimag Zrt.
350 Ft  db

A búzacsíra kiváló méregtelenítő, gyulladáscsökkentő hatású, kedvezően befolyásolja az anyagcserét. Segít a daganatos megbetegedések megelőzésében és terápiás hatású annak utókezelésében. A és C vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat, kobaltot és antioxidánsokat tartalmaz nagy mennyiségben.

A csíranövényeket 5-6 cm-es magasság eléréséig folgyszthatjuk.

 

Használati mód:

 

  1. A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át.
  2. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük)
  3. Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen.
  4. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel.
  5. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk.
A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!

 A teljes, vetési idő szerint keserhető fajtalistát letöltheted innen: Mit mikor vessünk 2014-ben (táblázat).

Csatlakozz hozzánk a facebook-on is!