Tanulni jó és fontos, de ezer szónál is többet ér egy kép. Ha élőben nézed meg, hogyan is működik egy permakultúrás kert, az már szavak tízezreivel is felér. Ha négy kertet nézel meg…

akkor a Biokiskert túráján vagy, amelyet Baji Bélánál, az ő vezetésével teszünk

Az online tanfolyamunkat már több, mint kétszázan elvégezték, és a tudnivalók bizonyos pontján mindig megjelent az igény, hogy lássanak is róla valamit. Képeket, videót, olyan kertet, amely már így működik. Most négy ilyen kertet is mutatunk, méghozzá élőben:

Az első Baji Béla fő kísérleti területe, ahol az elmúlt több, mint húsz évben dolgozott azon, hogyan lehet a permakultúrát hazai viszonyok között átültetni a gyakorlatba. Ez lesz a fő helyszín, ahol megnézhetjük, milyen domborzati átalakításokat, fajtakísérleteket, praktikus ötleteket vetett be Béla a siker érdekében.

tapioszele1

A második kert bejárásából a hétvégi házak, nyaralók, messze eső területek birtokosai tanulhatnak sokat. Ez egy olyan terület, amely nem túl kedvező adottságú, Béla ritkán is jut oda, ezért úgy alakítja, hogy különösebb gondoskodás nélkül is szép és hasznos legyen.

A harmadik kert azok számára tanulságos, akik frissen vásároltak egy eddig műveletlen területet. Itt megnézzük, mi a teendő egy elvadult réttel, hogy fogjunk neki az elsőre reménytelennek tűnő feladatnak. A negyedik pedig egy kis, kedvezőtlen adottságú konyhakert: megnézzük, milyen átalakításokkal lehet belőle kihozni a legtöbbet.

Mind a négy helyszínen Baji Béla lesz a házigazdánk, aki részletesen bemutatja a kerteket és válaszol a résztvevők kérdéseire.

Baji Béla permakultúrás kertje

Baji Béla permakultúrás kertje

Szeretnél elméleti alapokat megtanulni, mielőtt élőben megnézed a kerteket?

Válaszd az online tanfolyamunkat és a permakultúrás kerttúrát csomagban, így egy nyár alatt tehetsz szert sokáig hasznosítható és mély tudásra. (A linkre kattintva a webáruházba jutsz, ahol a tanfolyam típusánál kiválaszthatod, melyik túrával együtt szeretnéd kérni a tanfolyamot. A tanfolyamról bővebb információt is találsz a linken).

Hogyan zajlik a túra?

Budapestről indulunk, a Biokiskert üzletétől (a környéken a parkolás ingyenes) egy külön busszal. A busz fuvaroz majd minket a három helyszín között is, mivel gyalog elég messze esnek egymástól. Délután ugyanide érkezünk majd vissza. A túra kis létszámú, egyszerre maximum 17-en tudnak részt venni rajta. Az úton beszélgetés, kérdések, tapasztalatok megvitatása várható, valószínűleg nem lesz unalmas ez a pár óra sem.

Mikor lesz?

A 2016 nyári időpontok: július 13, szerda; augusztus 3, szerda; augusztus 17, szerda és szeptember 14, szerda (megrendelésnél kérlek, válaszd ki a neked megfelelőt!). A program egész napos, délelőtt 9-kor indulunk és kb. 17 óra körül érünk vissza.

Lesz közös ebéd?

Mivel a program elég intenzív, leülős, éttermi ebédet nem terveztünk. Az első helyszínen piknik formájában esszük meg az ebédet, amit kérlek, hozzatok magatokkal. Vízvételi lehetőség és mosdó lesz.

Mennyibe kerül?

A részvétel díja 14.900 Ft, a volt tanfolyamosok részére 12.900 Ft.

Érdekel a program?

Itt tudsz rá jelentkezni: http://www.biokiskert.hu/yis/tanuljunk/permakulturas-kerttura-baji-belaval

Pin It on Pinterest

Share This