Tanfolyam

Ha szeretnéd magad megtanulni, hogyan tervezd meg saját permakultúrás kiskerted, jelentkezz a tanfolyamunkra! Itt három hét alatt elegendő információt kapsz ahhoz, hogy elindulj egy teljesen új fajta kert felé. Lesznek házi feladatok, lehet kérdezni, nem vagy időhöz és helyhez kötve, szabadon dönthetsz, milyen tempóban haladsz. Többet szeretnél tudni? Katt ide!

 

Skype konzultáció

Szeretnél magad tervezni és gyorsan, személyre szabott tanácsra van szükséged? Bárhol is vagy, tudunk segíteni! A konzultáció előtt sok-sok információt, és ha van, képet fogunk kérni a kertedről, hogy a beszélgetés során hatékonyan tervezhessünk együtt. Minden esetben a meglévő kertből indulunk ki, és segítünk, hogy a lehető legkevesebb munka és anyagi ráfordítás árán olyan kerted legyen, amilyenről álmodtál.

 

 

Helyszíni konzultáció

Gyorsan, hatékony segítséget szeretnél? A helyszín látványa sokat segít abban, hogy igazán jó javaslatokat tudjunk tenni a kert átalakításához. A konzultáció előtt sok-sok információt, és ha van, képet fogunk kérni a kertedről, hogy a beszélgetés során hatékonyan tervezhessünk együtt. Minden esetben a meglévő kertből indulunk ki, és segítünk, hogy a lehető legkevesebb munka és anyagi ráfordítás árán olyan kerted legyen, amilyenről álmodtál.

 

 

Workshop - tervezzünk együtt

Szeretnél tanulni is, de személyre szabott, profi tervvel mennél haza? Itt a helyed! A workshop két napos, a két nap viszont egy hét különbséggel követi egymást. Az első napon sok-sok információt kapsz és egy kérdőívet saját területedről. A következő héten, amikor már rendelkezel az összes válasszal, együtt megtervezzük a résztvevők kertjét. A workshop maximum hat résztvevővel indul, hogy mindenkire legyen elég idő.

 

 

Ha kész tervet szeretnél

Ha csak egy kész tervet szeretnél, azt is elkészítjük! Igény szerint kimegyünk, hogy megnézzük a helyszínt, megbeszéljük, milyen elképzeléseid, elvárásaid vannak, és ezek alapján elkészítjük az új, permakultúrás kerted tervét. Kapsz róla rajzot, leírást, növénylistát, segítséget a létrehozásához és a gondozásához. Ha szeretnéd, egyeztetünk a kertészeddel is, hogy pont olyan legyen, amilyet megálmodtál.

 

 

Szeretnél te is permakultúrás kertet? Egy olyat, ahol ember, állat, növény jól érzi magát, sok finom zöldség, gyümölcs terem vegyszerek nélkül? Amelyet könnyű gondozni, mégis szép és rendezett? Ahol mindennek (több) célja van, és segít abban, hogy a Föld is egészségesebb legyen? Egy kisebb kert is lehet ilyen, sőt, akár egy erkély is. Ha szeretnél többet megtudni a permakultúráról, itt olvashatsz még róla.

A városok élhetőségét nagymértékben javítaná, ha a kertek a tuja-gyep kombinácótól egy élettel teli, termő zöld paradicsommá változnának. Ezzel a módszerrel lényegesen csökken az öntözővíz-felhasználás, javul a talaj, élénkül az élővilág. A permakultúra elsősorban önellátó nagybirtokok tervezésének módszere, de az alapelveit, módszereit és ötleteit bárhol meg lehet valósítani. Lényege a rendszer: semmi sem véletlenül van ott, ahol van, minden eleme segíti a többit, így egy erős, egészséges egységet képez a kert. Olyan, mint a természet, csak épp az ember köré tervezve.

Szeretnénk segíteni mindenkit, aki a permakultúra elvei szerint alakítaná ki/át a kertjét. Azt is, aki maga tanulná meg, azt is, aki személyes tanácsra, segítségre, esetleg kész tervre vágyik. Ezért többféle módon állunk rendelkezésedre:

  • Tanfolyam: online tanfolyamunkon otthonról, kényelmesen, szabad időbeosztásban tanulhatod meg, hogy tervezd meg a kerted, mire figyelj közben, hogyan kövesd nyomon a fejlődését. Kattints ide a részletekért!
  • Skype konzultáció: előzetesen elküldött információk birtokában egy előre egyeztetett időpontban kapcsolatba lépünk veled, elmondjuk, mit javasolnánk, válaszolunk a kérdéseidre. Kattints ide a részletekért!
  • Helyszíni konzultáció: együtt megnézzük, bejárjuk a kerted, a meglévő növényzetet, a talaj állapotát, és javaslatokat teszünk az igényeidnek megfelelő kert kialakítására és válaszolunk a kérdéseidre. Kattints ide a részletekért!
  • Workshop: idén több alkalommal is workshopot szervezünk, maximum 6 ember részvételével. A worksop két napos, az első napon információt adunk és megbeszéljük, mit kell megfigyelni, átgondolni a következő alkalomra. A második napon (amely egy héttel az első alkalom után lesz) a hét során összegyűjtött megfigyelések és célok alapján közösen megtervezzük minden résztvevő kertjét. Kattints ide a részletekért!
  • Terv készítése: ha csak kész tervet szeretnél, abban is tudunk segíteni. Helyszínen és e-mailben is gyűjtünk információt, hogy a lehető legpontosabb, leghatékonyabb kertet tudjuk neked megtervezni, amely a te céljaidhoz illeszkedik. A terv rajzból és szöveges magyarázatokból, valamint növénylistából áll. (A permakultúrás kertterv nem használható engedélyezési célokra, csak magáncélú felhasználásra alkalmas). Kattints ide a részletekért!

Bármelyik megoldást választod, a következőket megígérjük:

  • A lehető legkisebb változtatásokat fogjuk javasolni, amellyel elérheted a céljaidat.
  • Több lehetőséget is felvázolunk, illetve lépésekre bontjuk a folyamatot, hogy lassan, fokozatosan is megvalósíthasd a terveid.
  • Soha nem javasolunk olyat, hogy távolíts el minden növényt a kertedből és ültess újakat. Hosszú távú tervként szó lehet növények cseréjéről, de igyekszünk a meglévő állapotokhoz igazodni (hacsak nem szeretnéd máshogy).
  • A te igényeidből indulunk ki, nem a mi fantáziánkból. Utóbbi csak válasz lehet az előbbire.

Ha nem találtad meg minden kérdésedre a választ, keress minket bármelyik elérhetőségünkön, és segítünk!

 

Szeretnék hírlevelet kapni

A Biokiskert hírleveleiben az aktuális kerti teendőkről, épp vethető növényekről, hírekről, programjainkról, újdonságainkról, akcióinkról olvashatsz. Adataid soha nem adjuk át harmadik fél részére.

Pin It on Pinterest

Share This