Érdekel?

Jelentkezz most, és máris kezdheted a tanfolyamot.

Kertészkedni kezdtél vagy még csak fontolgatod, hogy belevágj? Olvasgatod a könyveket, cikkeket, beszélgetsz róla másokkal, és úgy érzed, nem fog menni? Megpróbáltad és nem sikerült vagy nem úgy, ahogy elképzelted? Úgy látod, neked erre nincs időd, energiád?

Amikor végigolvas az ember egy kertészkedésről, netán biokertészkedésről szóló könyvet, vagy fellelkesül, vagy elbátortalanodik. De általában megmarad a kérdés: ez mind szép és jó, de mit vessek, mikor és hova? Vagy az az érzés, hogy nincs elég nagy kerted ehhez. Esetleg az, hogy mit lehet kezdeni egy terasszal. Ha permakultúráról is olvastál, az érzés még fokozottabb: hogy legyen a kiskertemben tó, zöldséges, gyümölcsös, állatok, erdőkert? A kiskertesek és balkonkertészek épp ezért lemondóan legyintenek rá, mert elérhetetlennek vélik.

Kevés embernek áll rendelkezésére egy hektáros terület, hogy önellátó, önfenntartó kertet hozzon létre. Akkor most le kell mondanod róla? Nem, nem kell!

Hozd ki a területedből a maximumot úgy, hogy a növényvédelemre, növényápolásra minimális energiát fordítasz! Az időd sokkal élvezetesebb dolgokra fordíthatod: tervezgetésre, vetésre, a termés betakarítására és felhasználására.

Baji Béla permakultúrás kertje

Baji Béla permakultúrás kertje

Képzeld el, hogy a kerted, teraszod egy darabka természet. Olyan, ahol számos élőlény, köztük te is, megtalálja maga táplálékát. Ahol nincs hulladék, és nem kell tápanyagot pótolni. Ahol a növényvédelem oroszlánrészét megoldják az állatok és a növények maguknak. Ahol csak figyelni kell, és csak akkor beavatkozni, ha valami miatt felborul az egyensúly. A legnagyobb gondod az lesz, hogy mit kezdj a terméssel. Ahol pihenni is élvezet, főleg, mert marad rá időd. Igen, ilyen egy igazi permakultúrás kert –egy igazi életközösség, eszményi lakóhely a benne élőknek, köztük neked. Ezt bármekkora területen megvalósíthatod, akkor is, ha nincs nagy tapasztalatod.

Jól hangzik, ugye? Ahhoz, hogy ezt létre tudd hozni, egy módszerre lesz szükséged. Ahhoz, hogy a módszert használni tudd, csak arra van szükséged, hogy eldöntsd, mit akarsz enni. Nem kell kertésznek lenned hozzá, mert bármikor előveheted és kilesheted belőle a választ a kérdéseidre.

A módszer:

 • új, mert ilyen formában, kis területre szabva még nem találkozhattál vele

  Permakultura_Alapelvek

  A permakultúra alapelvei – nagyobb méretért kattints a képre!

 • régi, mert kipróbált, bevált alapokon nyugszik
 • biztos, hiszen Baji Béla lektorálta, akinek több, mint 20 éves tapasztalata van a permakultúrás kert létrehozásában és gondozásában
 • hatékony, mert természetes, és a természet a legtöbb problémára megoldást is kínál
 • biztonságos, mert nem használunk benne az egészségedre vagy a környezetre káros elemeket
 • kényelmes, mert kevés idődet veszi el
 • sikeres, mert ha elsajátítottad, könnyedén megtervezheted saját kerted
 • használható, mert konkrét megoldásokat ad a kezedbe

Hol lehet ezt megtanulni?

Az „Önfenntartó Biokiskert  – permakultúra kis helyen” című online tanfolyamon.

Nekem való ez a tanfolyam?

Igen, ha:

 • outline-37467_640outline-37468_640most kezdtél kertészkedni és szeretnéd megtanulni, hogyan kell
 • nem most kezdted, de rengeteg kérdésed van
 • szeretnéd teljesen kiiktatni a vegyszereket a kertedből
 • kézzelfogható, konkrét módszert szeretnél arra, hogyan tervezd meg saját kerted
 • nem szereted azt érezni, hogy sokat hallottál de még mindig nem tudod, mit csinálj
 • nyitott vagy a természetes módszerekre
 • örömmel figyeled a természet élőlényeit
 • nincs sok időd a kertre
 • kicsi helyen kertészkedsz (erkély – átlagos méretű telek)
 • szereted otthonról, kényelmesen beszerezni az információt

A tanfolyam végén biztosan fogod tudni, milyen legyen a kerted és meg is tudod majd valósítani.

Az eddigi résztvevők szerint:

“Nagyon köszönöm a tanfolyamot, érdekes, tanulságos volt, naponta kijegyzeteltem a hanganyagot!”

Bognár Noémi

 

“Ezúton szeretném kifejezni az elismerésemet a tanfolyamért, nagyon hasznos volt. Rengeteg egyszerű és gyorsan kivitelezhető ötletet kaptam, melyet folyamatosan fogok megvalósítani a kertemben.”

Sedlákné Erzsébet

 

“Jól szerkesztett, sok gyakorlati tapasztalattal tűzdelt előadásokat hallhattunk.”

Szabó Tibor

Mit tartalmaz a tanfolyam

 1. hook-76785_150Három hétig, hetente öt, az utolsó héten négy alkalommal egy-egy tartalmas leckét.
 2. Letölthető segédleteket a tervezéshez, növénytársításhoz, kiemelten figyelve a balkonkertészekre, a leckék között tippeket, érdekességeket, képeket. Egy kinyomtatható munkafüzetet is kaptok, amely végigvezet a saját kerted felmérésén, megfigyelésén, jó alapot adva a tervezéshez.
 3. Kedvezményes részvételi lehetőséget nyári kerttúránkon, amit Baji Béla vezet. A túra során meg lehet nézni három általa épített ill. gondozott kertet, kérdezni tőle és egyáltalán – megtapasztalni, hogyan is működik ez a gyakorlatban.
 4. Egy közösséget, amelyet ti alkottok, és egy felületet, ahol később is megoszthatjátok egymással a tapasztalataitokat – ez lesz a Biokiskert Klub.
 5. A tanfolyam végére mindenki elkészítheti saját kerttervét.

Mikor kezdődik?

calendar-23684_150A következő tanfolyam 2016. június 16-án indul, és onnantól (az eddigi gyakorlattól eltérően) folyamatosan elérhető lesz, bármikor el lehet kezdeni.

 

Mennyibe kerül?

money-1839_150Nyár végi akció: a tanfolyam ára 14.900 Ft, de ha 2016 augusztus 20. és 31. között jelentkezel (és be is fizeted), akkor csak 9.900 Ft.

 

 

100 % elégedettségi garancia

risk-free-guarantee-label-16764926Biztosak vagyunk benne, hogy jó és használható tudást adunk a kezedbe. Amennyiben mégsem vagy elégedett, visszafizetjük neked a tanfolyam árát (ezzel sajnos a vásárlási utalvány is elveszik). Mivel észrevételeid nagyon fontosak számunkra, ha így döntenél, arra kérünk, oszd meg velünk a döntésed okát. Ez nem befolyásolja a garanciát, csak arra szolgál, hogy tudjuk, miben kellene fejlődnünk.

 

 Hogyan tudok jelentkezni?

A következő gombra kattintva tudsz jelentkezni a tanfolyamra:

Szeretnéd, ha megterveznénk neked?

A permakultúrás kert sajátossága, hogy a tervezés a legnehezebb és a legfontosabb lépés, a megvalósítás már könnyebb, a gondozás pedig pofonegyszerű. Nézd meg, hogyan látunk neki a tervezésnek!

Pin It on Pinterest

Share This