Közeleg a Biokiskert hatodik születésnapja. Egy cég élete folyamatos változás, új irányok keresése és a jelenlegiek értékelése. Időnként nagyobbat kell lépni, ilyen válaszúthoz érkeztünk most.

Idén nyáron elindult a személyes tanácsadás és a kerttervezés szolgáltatásunk, és úgy tűnik, van is rá igény. A testre szabott kerttervezési tanácsok nagyon hatékonyak tudnak lenni akár személyesen, akár skype-on tartott konzultáció keretében. Ennek az a titka, hogy igyekszem előre készülni és felmérni az igényeket és a lehetőségeket, így maga a beszélgetés már a megoldásokról szól, nem pedig a kérdésekről (illetve nem az én kérdéseimről). Egy-két óra alatt meglepően sokat lehet fejben tervezni, de volt olyan ügyfél is, aki szerette volna a megbeszélteket egy vázlatrajzon megkapni – természetesen megkapta.

A kerttervezés egy hosszabb folyamat, komoly együttműködés az ügyféllel. A cél az, hogy olyan kert alakuljon ki, amit az ügyfél a sajátjának érez. Nagyon izgalmas és szép feladat, és nagyon összetett is: rengeteg adottságot, funkciót, lehetőséget és megoldási javaslatot kell figyelembe venni, hogy a vége igazán jó legyen.

Hamarosan szeretnénk megtartani az első workshop-ot is, amely a tanfolyam és a személyes tanácsadás keveréke. Itt minden résztvevő saját kertjét fogja megtervezni, de nem egyedül: együtt fogjuk kitalálni, hogyan lenne a legjobb. Ehhez először megtanuljuk az alapokat, a tervezési szempontokat, és mindenki hazamegy, hogy friss szemmel figyelje meg a területét, és kigondolja, mit szeretne elérni. Utána jöhet a tervezés: megbeszéljük, ötletelünk, lerajzoljuk. Ha érdekelne egy ilyen, kérlek jelezd a workshop oldalán!

Az új irány nagy örömmel tölt el, mert nagyon élvezem ezt a fajta munkát.  Sajnos a régiből viszont nem tudok mindent megtartani: a Biokiskert Hunyadvár utcai üzlete a hét végén bezár. Szerettem itt lenni, találkozni veletek, beszélgetni a kertetekről, vetőmagokról, növényvédelemről. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki járt nálunk (sokan egészen messziről is eljöttek a kedvünkért), és nem utolsósorban kollégámnak, aki velem volt a nyitástól a mostani zárásig.

Továbbra is elérhető leszek, mert a személyes kapcsolatot veletek nagyon fontosnak tartom: időről időre megjelenek majd a Klebersberg Kultúrkúria kertjében, a biopiacon, kereshettek e-mailben, telefonon. A webáruház továbbra is üzemel majd, de személyes átvételre sajnos nem lesz lehetőség (ha találunk rá módot, mindenképp jelezzük). A termékek köre is változik: nagy kedvenceim, a bio vetőmagok maradnak benne, belőlük viszont továbbra is a legjobb, legmegbízhatóbb, legkülönlegesebb fajták, egyedülállóan széles választékban. Maradnak a hasznos tanácsok is, amelyeket a hírlevelekben küldök nektek, és tudok majd segíteni abban is, hol érhetitek el azokat az egyéb termékeket, amelyeket eddig a Biokiskerttől szereztetek be.

Maradjatok velünk, megháláljuk!

Schweininger Zsuzsanna

Biokiskert Kft.

 

6. születésnapunk alkalmából fogadd szeretettel az alábbi ajándékok valamelyikét:

Online tanfolyamunkat választhatod 60 perc ajándék személyes konzultációval (skype-on)

Ajándék konzultáció, amelynek során alaposan átbeszéljük a kerted: elrendezés, átalakítás, gondozás, növények. Az ajándék értéke 10.000,-Ft.

Online tanfolyamunk 6.000 Ft kedvezménnyel

Önfenntartó biokiskert, avagy permakultúra kis helyen című online tanfolyamunkon 6.000 Ft kedvezménnyel vehetsz részt, ha 2016. október 18-ig jelentkezel, és az ellenérték is beérkezik hozzánk.

Pin It on Pinterest

Share This

Ha tetszett,

oszd meg a barátaiddal is!