Szívesen átalakítanád a kerted permakultúrás elvek szerint, és szeretnéd, ha valaki ezt megtervezné neked? Bízd csak ránk! Kihozzuk a legtöbbet a területedből, hogy az igazán megfeleljen a céljaidnak, és mellette vegyszerek nélkül, egyszerűen fenntartható legyen.

Hogyan zajlik a tervezés?

Jelezd az igényed egy rövid leírással itt, vagy az info@biokiskert.hu e-mail címre küldött levélben. Mindenképpen szükségünk van a területed földrajzi elhelyezkedésére, méretére, arra, hogy ott laksz-e, vagy ha nem, milyen gyakran tudod látogatni. Vannak-e konkrét problémáid, amelyekre megoldást keresel?

Válaszul küldünk egy ajánlatot, amely tartalmazza a tervezés díját és a helyszíni találkozó költségeit. Ha ez neked is megfelel, akkor kezdődhet a munka!

Küldünk neked egy kérdőívet, amelyben sok-sok kérdés lesz, főleg arról, milyennek képzeled el a kerted, milyen lehetőségeid vannak, mekkora változtatásokat szeretnél vagy tudsz vállalni (mi mindig a lehető legkisebb változtatással járó megoldást keressük). Ez arra jó, hogy már felkészülten érkezhessünk az első találkozásra. A helyszín bejárásakor mérünk, rajzolunk, beszélgetünk és ötletelünk, hogy lássuk, neked tetsző irányba fogunk-e elindulni.

Mit kapsz tőlünk?

Először is rajzokat. Egy átfogó tervet mindenképp, de a terület méretétől függően könnyen lehet, hogy egyes részletekről külön rajzot is készítünk. E mellé kapsz egy részletes leírást is, amelyben kifejtjük, mit és miért javasolunk. Ütemezést is teszünk mellé, hogy lásd: nem kell egyszerre nekiugrani a változtatásoknak, így magadnak választhatod meg a megvalósítás idejét kedved és lehetőségeid szerint. Egy növénylistát is írunk, amely a fő növényeket tartalmazza, ezen kívül javaslatokat teszünk a kisebb növényekre is.

Fontos: a kapott terv nem alkalmas engedélyezési tervnek, csak saját használatra. Ha erre is igény van, keresünk rá megoldást.

Mit kapsz még tőlünk?

A megvalósítás során választ a felmerülő kérdéseidre, tanácsokat a gondozáshoz, növénytelepítéshez. Nyomon követjük a kerted működését, ha te is benne vagy, segítünk, ha valami nem úgy működik, ahogy vártad.

Mennyibe kerül?

Különböző kertek és igények megtervezése és a helyszín távolsága is befolyásolja, mennyi lesz a végső ára egy kert megtervezésének. Egy átlagos családi ház kertjének (700-1000 m2) megtervezése kb. 100.000 Ft, ehhez hozzájön még az utazási költség, amelyet csak a helyszín pontos ismeretében tudunk megmondani. Ha pontos ajánlatot szeretnél, írj itt vagy az info@biokiskert.hu e-mail címre, és küldünk egy pontos árajánlatot. Ha elfogadod, indulhat a legizgalmasabb rész: a tervezés!

5 + 2 =

A Permaculture Design Course (permakultúrás tervezői tanfolyam) elvégzését igazoló tanúsítványt itt nézheted meg.

Szeretnék hírlevelet kapni

A Biokiskert hírleveleiben az aktuális kerti teendőkről, épp vethető növényekről, hírekről, programjainkról, újdonságainkról, akcióinkról olvashatsz. Adataid soha nem adjuk át harmadik fél részére.

Pin It on Pinterest

Share This