Több okból is ajánlott. Az első ok az, amiért bio élelmiszereket vásárolunk, termesztünk. Nem kezelték vegyszerrel sem a magot (pl. csávázás során), sem a növényt amelyről származik. Nincsenek pontos információk arról, hogy egy sima, csávázott vetőmagból származó termés mennyi vegyszermaradványt tartalmaz – valószínűleg nem sokat, ha egyébként bio módszereket használtak a termesztés során. Valamennyit azonban tartalmazhat. Ha ezt el akarjuk kerülni, válasszuk inkább a bio vetőmagot.

 

A másik ok, amiért érdemes ezt választani, az ellenállóképesség. A bio magok olyan növényekről származnak, amelyeknek vegyszer nélkül kell megbirkózniuk a kártevőkkel, betegségekkel. Az, hogy magot hoztak, bizonyítja sikerüket. Az ilyen fajták általában rezisztensek vagy toleránsak a fertőzésekkel szemben, erősek, egészségesek.

 

A biokiskert kínálatában kétféle magokat találhatsz: egy alacsonyabb árfekvésű csoportot, amely az alapvető zöldségek magjait tartalmazza szűk fajtaválasztékban és egy drágább csoportot, különleges fajtákkal. Az utóbbiak az osztrák ReinSaat KG termékei. Biodinamikus gazdaságból származnak (erről bővebben itt olvashatsz), ahol tilos hibrid növényt használni. Ez azért fontos, mert így a saját növényről gyűjtött mag jól használható a következő évben, nem kell újra megvenni.

 

A vetőmagok hamarosan kaphatóak a webshopban!

Pin It on Pinterest

Share This

Ha tetszett,

oszd meg a barátaiddal is!